voor 4-6 personen

Homemade chocoladebakjes met chocolademousse

Voor 4-6 personen:

Ingrediënten
• 2 eiwitten
• 200 ml slagroom
• 80 gram suiker
• 80 gram pure chocolade
• 300 gr witte chocoladecallets
• voor decoratie: suikerpareltjes, sterretjes of sprinkles

Bereiding:

Chocolademousse
Klop de slagroom lobbig en zet apart.
Verwarm het eiwit met suiker au bain-marie en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Klop het eiwit met de suiker tot een meringue.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Spatel eerst een beetje chocolade door het eiwitmengsel (familie maken) en roer dan de rest erdoor.
Meng dit mengsel op dezelfde manier met de slagroom.
Doe de mousse in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik

Witte chocoladebakjes:
Tempereer de witte chocolade. Dat gaat het beste in de magnetron. Doe de chocoladecallets in een magnetronbestendige plastic kom. Zet 1 minuut op 600 watt in de magnetron en roer dan door. Zet nog 1 minuut in de magnetron en roer weer door. Zet vervolgens steeds 5 tot 10 seconden in de magnetron. De chocolade zal nu echt al goed smelten. Maak de chocolade niet te heet, maar smelt de laatste restjes chocolade al roerend in de reeds gesmolten chocolade. De chocolade moet een temperatuur van 30 graden hebben. Is de chocolade te warm, wacht dan, terwijl je regelmatig goed roert, tot deze is gezakt naar 30 graden. De chocolade is dan klaar om te gebruiken.
Blaas een aantal waterballonnetjes op en doop ze een stukje in de chocolade. Zet ze op een bakpapiertje te drogen. Als de chocolade hard geworden is, verwijder dan de ballonnetjes.

Spuit mooie toeven chocolademousse in de bakjes en decoreer met suikerpareltjes, sterretjes en sprinkles voor een feestelijk effect

Eet smakelijk!!